En aquesta nova entrada del bloc volem parlar-vos del valor afegit que aporta el sistema Smart Home (Cases intel·ligents) amb què treballem a Habitech respecte a la domòtica. Aparentment, pot donar la sensació que parlem del mateix concepte, però hi ha matisos que fan que l’Smart Home sigui una evolució necessària per arribar al control total de casa nostra.

Avui dia, es fàcil trobar petits accessoris de domòtica o gadgets que permeten automatitzar certes feines de la llar: endolls que es poden connectar o desconnectar des de el mòbil, tendals que es recullen quan fa vent, vàlvules de calefacció automàtiques o, fins i tot, termostats que permeten activar o desactivar la calefacció des d’un dispositiu mòbil allà on ens trobem.

Qualsevol dispositiu que automatitzi un sistema de la llar, amb més o menys funcions, ja es considera domòtica. Però, aleshores, què ens aporta una Smart Home que millori el concepte de domòtica?

Per tal que puguem considerar que un immoble és smart no només ha de tenir automatitzades un nombre de tasques sinó que, a més, les ha de gestionar d’una manera INTEL·LIGENT.

Posem especial èmfasi en la paraula intel·ligent perquè es aquí on l’Smart Home es diferencia notablement de la domòtica convencional. Una Smart Home no només actua sobre un nombre de dispositius de la llar, sinó que aprèn a fer-ho com ho faria la persona que hi habita. L’Smart Home sap les nostres preferències i, tant si som a casa com si no hi som, actua per tenir-ho tot com ho faríem nosaltres.

Si un dia de sol hem marxat deixant les persianes abaixades i la casa està un xic freda, les obrirà per deixar entrar el sol. Si a l’arribar el vespre fa fred, les tornarà a baixar per ajudar a mantenir l’escalfor i la privacitat. Si plou, o ha de ploure, les abaixarà perquè no es mullin els vidres i, a més, suspendrà el programa de reg automàtic per no malbaratar aigua.

Quan marxem d’una Smart Home, només cal tocar un botó per tancar la porta del garatge i la casa es posarà a treballar per nosaltres. Activarà l’alarma i les càmeres de seguretat, comprovarà que les finestres i les portes exteriors estiguin tancades i ens avisarà en cas contrari. També apagarà els llums si algun s’ha quedat encès, posarà la calefacció en mode estalvi i ens avisarà allà on ens trobem de qualsevol incidència tècnica (fuita d’aigua, incendi, fums…).

En resum, tant si hi som com si no, la nostra llar ens fa la vida més còmode de la manera més eficient i segura, perquè viure en una Smart Home és viure en una casa que té un ‘pilot automàtic’.

Les Smart Homes ja són una realitat i a Habitech fem possible la seva integració a la teva llar. És compatible en edificis de nova construcció, en reformes i rehabilitacions, en negocis d’hostaleria i comerç i en edificis industrials.

 

Informa’t-en, l’estalvi i la comoditat valen la pena!