Més de 10 funcions per una vida independent

Es tracta d’una solució tècnica, d’un sistema d’automatització que recolza a les persones en edat avançada o amb discapacitat en tenir una vida més independent.
Gràcies a aquesta tecnologia, transmet tranquil·litat als familiar, si hi ha una emergència o es detecta un possible perill, es notifica immediatament als familiars o cuidadors.

  • Funció de llum nocturna

Les persones grans sovint han d’anar al bany durant la nit. Per evitar anar a les fosques amb el perill de caure, s’encén automàticament la llum nocturna al sortir del llit. Això assegura una bona il·luminació.

  • Control de caigudes

Es poden detectar situacions de perill i controlar i monitoritzar la presencia del pacient amb l’ajuda de detectors de moviment o contactes de portes.
Exemple: Si no hi ha activitat durant un cert període de temps, es realitzar una trucada d’emergència.

  • Polsador d’emergència

Pot habilitar-se polsadors d’emergència en diferents estances. I davant de qualsevol problema, pot polsar aquest polsadors i es truca automàticament als familiars o cuidadors.

  • Control dels electrodomèstics

Deixar-se la planxa o la estufa encesa pot provocar un incendi. Els electrodomèstics es poden també monitoritzar i si es necessari desactivar-los automàticament.

  • Control de temperatura en cada habitació.

Es pot definir la temperatura de cada habitació i durant els diferents moments del dia.
Exemple. El bany es calenta a primera hora del mati i per la nit. D’aquesta manera l’estalvi d’energia es important i evita també que s’oblidi d’apagar la calefacció.

  • Qualitat saludable de l’aire

La qualitat de l’aire es pot monitoritzar i controlar en termes de temperatura, humitat i C02. El risc d’infecció per malaltia pot ser minimitzat amb una ventilació òptima. En aquest sentit, es pot ajustar el fluix d’aire en qualsevol moment.

  • Porta tancada?

Si la persona que necessita atenció s’ha quedat fora de la casa, els familiar poen obrir la porta en qualsevol moment a distancia. A més, els codis d’accés per veïns o serveis d’emergència es poden emmagatzemar i en cas necessari siguin ells els qui obrin la porta.

  • Protecció integral

Si la persona que necessita atenció viu sola, pot provocar que tingui por a que es produeixi un robatori o incendi. Els detectors de fum i moviment en cada habitació controlen tots els espais. SI algú entra o es produeix fum, l’alarma s’activa d’immediat i informa als familiars o cuidadors.

  • Reacció a canvis de salut

Un canvi en el comportament diari pot ser sinònim d’alguna incidència o inclús algun problema de salut. Amb el sistema Loxone, permet reconèixer per exemple si ha anat al bany moltes vegades seguides, i permet reaccionar al cuidador.

  • Il·luminació automàtica

Quan es surt d’una habitació, a vegades s’oblida d’apagar el llum. Per evitar aquest fet i estalvi en el cost de l’energia, la il·luminació s’encén automàticament quan hi ha moviment i s’apaga quan esta absent.